نورمن فاستر (Norman Foster)، معمار برجسته بریتانیایی و بنیانگذار شرکت معماری Foster + Partners، یکی از تاثیرگذارترین معماران معاصر به شمار میرود. وی به دلیل طراحیهای نوآورانه، استفاده از فناوریهای پیشرفته و توجه به پایداری در معماری شناخته شده است. آثار او در سراسر جهان قابل مشاهده هستند ، از ساختمانهای نمادین و برجسته تا پروژههای شهری بزرگ را شامل میشوند. در ادامه به برخی از برجستهترین آثار نورمن فاستر او اشاره میکنم:
برخی از آثار نورمن فاستر:
برج هرست
برج هرست در جزیره منهتن واقع می باشد و این ساختمان آسمان خراش پایدار یکی از آثار نورمن فاستر در این جزیره میباشد. اصلیترین هدف این برج، برقراری یک رابطه دوستانه بین آثارش با شرایط زیستمحیطی و استفاده از الگوهای طبیعت و بهرهگیری مؤثر از انرژیهای تجدیدشونده میباشد.
سیتی هال لندن
نورمن فاستر ساختمان سیتی هال لندن به گونهای طراحی کرده است که کروی بودن شکل آن باعث میشود ۷۵ درصد سطح کمتری نسبت به ساختمانهای چهارگوش در معرض تابش نور خورشید قرار گیرد. این طراحی هوشمندانه به کاهش گرمای ورودی و صرفهجویی در مصرف انرژی کمک میکند.
همچنین، طراحی فرم پلکانی ساختمان باعث می شود که هر طبقه بر روی طبقه زیرین خود سایه بیندازد و میزان نور ورودی به ساختمان را کنترل کند. در نمای جنوبی، ساختمان با شیب ۳۱ درجه به سمت عقب عقبنشینی کرده است. این طراحی در فصل تابستان از تابش مستقیم نور خورشید جلوگیری میکند و در زمستان، به دلیل زاویه کمتر تابش خورشید، امکان استفاده بهینه از نور مستقیم آفتاب را فراهم میسازد.
پل هزاره لندن
پل معلق فولادی در لندن است و بر روی رودخانه تیمز در لندن قرار دارد. این پل بانک ساید را به شهر لندن متصل میکند.
ساخت و ساز آن در سال 1998 میلادی آغاز شد و در 10 ژوئن 2000 افتتاح شد. نورمن فاستر در سال 1999 برنده جایزه پریتزکر برای ساخت این بنا شد.
تبر سنت ماری ۳۰
نورمن فاستر، معمار برجسته بریتانیایی، آسمانخراش تبر سنت ماری ۳۰ را طراحی کرده است که به صورت غیررسمی به “خیار ترشی” یا “برج خیارشور” نیز شهرت دارد. افتتاح رسمی ساختمان در اواخر مه ۲۰۰۴ انجام شد.
برج ۴۰ طبقه تبر سنت ماری ۳۰ با ارتفاع ۱۸۰ متر، در مکانی ساخته شد که قبلاً ساختمان بالتیک اکسچنج قرار داشت. در ۱۰ آوریل ۱۹۹۲، ارتش موقت جمهوری ایرلند (IRA) بمبی را در این ساختمان منفجر کرد که موجب آسیب شدید و تخریب آن شد.
بدون دیدگاه